קצין ביטחון הרבה יותר מעבר ממה שחשבתם
המצב הביטחוני במדינה מאז ומעולם הייתה סוגיה שתמיד התעסקו בה – המבוגרים שבינינו זוכרים ימים פחות טובים של המדינה מבחינה ביטחונית בה המדינה ידעה המון פיגועים וקורבנות בגוף, נפש וחיי אדם.
לשם כך התפתחו שלל מקצועות וגופים שמטרתם להגן על המדינה ומוסדותיה בכל מיני תחומים ומישורים – הן מבחינת אבטחה, יחידות מודיעין, חדרי בקרה ועוד.
אחד מהמקצועות שלמעשה צמחו כאן הוא מקצוע בשם ״קצין ביטחון״.
אז מה למעשה תפקידו של קצין הביטחון?
תפקידו של קצין הביטחון הוא לשמור על ביטחון המבנים והמתחמים השונים, תפקידו בין היתר כולל הטמעה של נהלים שונים בנושא הביטחון בארגון שבו הוא נמצא, ביצוע סיורים ופטרולים, השגחה וצפייה במצלמות האבטחה, אחריות על נהלי החניה שחלים בארגון וביצוע בדיקות מהימנות תעסוקתיות כאלו ואחרות למועמדים חדשים לעבודה בארגון בו הוא נמצא, לרוב קצין הביטחון נע ללא נשק.
כפי שנאמר קודם תפקידו של קצין הביטחון הוא להיות ממונה על האבטחה הפיזית של מוסד או ארגון מסוים – כמו כן, ישנם קציני ביטחון גם ליישובים או תאגידים.
קצין הביטחון מעורה בכל תחום קביעת נוהלי האבטחה ואכיפתם, תפקידו גם כן בין היתר על רכש ותחזוקה של אמצעי הגנה שונים לארגון שבו הוא עובד – למשל כמו גדות או שומרים אשר אמונים על שמירת המתקן בו הם שוהים.
סמכויות נוספות שיש לקצין הביטחון הן – טיפול בסיכונים העלולים להתרחש לרכוש בארגון, אבטחת אישים בארגון לפי הצורך, בנוסף, מטפל בסיכוני אבטחה שונים כמו פורצים או מחבלים אשר מנסים לחדור לתוך הארגון, אך ישנם גם סיכונים פנימיים אשר על קצין הביטחון לטפל בהם כמו למשל עובדים אשר עלולים לגנוב מהארגון בין אם תוצרת ובין אם רכוש.
לקצין הביטחון יש תפקיד קטן נוסף והוא שיתוף פעולה מלא עם קצין ביטחון המידע של הארגון כאשר אותו קצין ביטחון מידע תפקידו למנוע זליגת מידע מהמערכות השונות בארגון – על קצין הביטחון וקצין ביטחון המידע לעבוד יחדיו בסנכרון בכדי למנוע גניבות מכל סוג שהוא.
הכשרת קציני ביטחון נעשית אך ורק בקורסים המיועדים לכך או לחלופין ניתן להתקבל לתפקיד זה לאחר תפקיד צבאי הכולל עבר ביטחוני כקצינים או שוטרים.
למי למעשה מתאים ללמוד לימודי קצין ביטחון?
תפקיד קצין הביטחון הוא תפקיד מחייב אשר דורש אחריות רבה, דיוק ורגישות. מדובר בתפקיד מאוד מבוקש וחיוני בימינו ובמיוחד לאור המצבים הביטחוניים שאויבינו מעמידים אותנו בהם מבית ומחוץ לו.
קציני הביטחון נדרשים להתמודד עם אתגרים רבים ובהם פריצות ותקיפות שונות במישור האזרחי או במסגרת פעולות איבה שונות ולצערנו גם בתקריות אלימות.
מוסדות וארגונים שונים בארץ זקוקים לשירותיהם של הקב״טים בכדי לשמור על שלום בית העסק והציבור תוך אכיפת החוק.
ולכן אם עניין החוק והסדר מדבר אליכם ואתם מחפשים מקצוע דינאמי ומאתגר זהו למעשה התפקיד שתפור בדיוק למידותיו.
למרות שתפקיד קצין הביטחון הינו מאוד מאתגר, דינאמי ומצריך מחשבה מחוץ לקופסה ניתן להבין שהוא יכול להיות מאוד משתלם מכיוון שקצין ביטחון מרוויח בממוצע 10,700₪ (AllJobs) שכר מכובד שלא מתשמע לשתי פנים.
אני רוצה להיות קצין ביטחון מה עשויים לדרוש ממני?
הדרישות שלרוב המעסיקים מחפשים הן – שירות צבאי מלא (לרוב רצוי כלוחם), נכונות לעבודה במשמרות וסופ״שים, אנגלית ברמה טובה, רישיון נהיגה, שירותיות, אדיבות, אחריות והגדלת ראש, העדר עבר פלילי ויכולת קבלת החלטות תחת לחץ.
לרוב משרות קציני הביטחון הינן מוכרות אפילו כעבודה מועדפת כך שמכאן ניתן להבין שאפשר להרוויח כפליים – מקצוע לחיים וכספי מענק עבודה מועדפת.
באילו מקומות אני יכול לעבוד?
בארגונים גדולים, מוסדות שונים כגון – גנים, בתי ספר, תיכונים, אוניברסיטאות ומכללות, ישנו ביקוש מאוד גדול גם לקציני ביטחון בבית מלון שונים כך שגם כאן ישנן שתי ציפורים במכה אחת גם עבודה וגם חופשה, ניתן לעבוד גם ברשתות שיווק גדולות ולהתעסק בתחום נהלים בחנויות השונות ותחקור עובדים אשר מועמדים לתעסוקה ברשת ועלולים להיחשד כלא אמינים לאחר מבחני אמינות שונים.
לסיכום ניתן להבין כי מקצוע קצין הביטחון הינו מאוד חשוב ונושא אחריות רבה אך גם אתגר וסיפוק רב, ולכן יש צורך לשקול זאת בכובד ראש – האם המקצוע מתאים לי? התשובה כבר ידועה לך.